Kardiyoloji

Kardiyoloji Bölümünde kalp ve göğüs ağrısı, kalp yetmezliği, çarpıntı, erken yorulma gibi şikayetlerin yanı sıra, düşük ve yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, ritim bozuklukları hastalıklara, EKG (kalp grafisi), holter, ekokardiyografi (kalp ultrasonu), eforlu EKG (koşu bandı) gibi kardiyolojik tetkiklerin yorumlanması yapılır.

Koroner arter hastalığı kardiyoloji bölümünde çok sık kullanılan bir tanıdır. Arter, temiz kan ve oksijen taşıyan damar demek iken, koroner arter ise kalbi besleyen damarı tarifler. Koroner Arter Hastalığı ise kalbi besleyen damarın hastalığı olup bu darların tıkanması ve bunun sonucunda kalp, göğüs ağrısının ve kalp krizinin olmasıdır. Anjiografi ise, kalbi besleyen koroner damarların tıkanıklığının gösterilmesi işlemidir.

Kalp Ritim bozukluğu ise, kalbin dakikada düzenli olan atım sayısının düzensiz olarak gerçekleşmesidir. Ritim bozukluğu kalbin pompa görevini bozarak vücutta kalp, akciğer, beyin ve diğer bazı organların damarlarını tıkaması gibi sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenli ritim bozukluğu önemli ve tedavi edilmesi gereken bir kalp sağlığı sorunudur.

Bölümler